Tigrisor.ro

www.tigrisor.ro
contact@tigrisor.ro
Twitter
Facebook

Curiozitati despre pasari

by / Thursday, 12 June 2014 / Published in Prescolari
Print Friendly

 

Ciocanitoarele au oasele capului foarte tari, ca si cum ar avea propriile lor casti. Din acest motiv pe o ciocanitoare nu o doare deloc cand loveste cu ciocul atat de mult si de repede!
Randunelele de mare zboara in jurul Pamantului odata pe an. Parcurg in total 30 o00 km si zboara de la Polul Nord catre Polul Sud si inapoi!
soim_calator Soimii calatori sunt cele mai rapide pasari din lume. Viteza lor poate ajunge pana la 180 km/h. Zboara peste limita de viteza a unei masini de pe autostrada!
Strutii pot avea o inaltime de pana la 3 m si pot cantari si 130 de kilograme. Sunt cele mai mari pasari din lume!
Vulturii au cuiburi mari! Ei construiesc cuibul adaugand material in fiecare an aceluiasi cuib.  Un cuib de vultur poate avea de doua ori dimensiunea unui copil mic!
Ratele au pene speciale, care le protejeaza si nu le este frig in apa. Penele nu permit apei sa ajunga la piele, iar puful moale le tine de cald!
Flamingo au culoarea roz datorita crevetilor micuti pe care ii pescuiesc din apa si ii mananca. Aceasta hrana face ca penele unei pasari flamingo sa fie roz!
Pinguinii nu zboara, ei innoata. Sub apa un pinguin este foarte rapid si gratios. Aceste miscari sunt contrare fata de cele de pe uscat, unde pinguinii au un mers lent si stangaci!
Coada unui Paun este mare si colorata! Dar numai masculul are o coada care iese in evidenta. Se mandreste cu ea in fata paunitei! Isi desface coada ca sa o impresioneze si sa ii arate cat este el de frumos!
bufinta_cu_capul_intors Bufnitele ca sa priveasca si in alta parte decat in fata, isi intorc mult capul. Ele nu isi pot misca ochii dintr-o parte in alta, cum fac oamenii. Ca sa vada in jur, sunt nevoite sa isi intoarca tot capul!
Papagalii vorbesc! Mai precis asculta sunetele din jur si repeta ce au auzit. Unii papagali din casele oamenilor invata sa miaune, sa latre  sau chiar sa spuna alfabetul!
Pasarea Emu depune oua verzi. Depune intre 7 si 10 oua verzi odata!
Ratele zboara in forma de V. Toamna tarziu pleaca spre tarile calde. Fiecare este pe rand conducatorul grupului pe drum!
Tucanul are un cioc mare!!! Arata de parca ar fi foarte greu, dar nu este. Ciocul unui tucan este gol pe dinauntru, astfel aceste ciocuri sunt foarte usoare!
Pasarea Kiwi traieste in padurile din Noua-Zeelanda. Ea nu zboara!
Pelicanii au o punga sub cioc. Punga unui pelican se poate intinde mult si poate contine mai multi pesti decat stomacul lui!
Colibri este singura pasare care poate zbura cu spatele!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

One Response to “Curiozitati despre pasari”

  1. Ora Exacta says :

    Multumesc pentru informatii!

TOP