Tigrisor.ro

www.tigrisor.ro
contact@tigrisor.ro
Twitter
Facebook

De ce Iepurasul de Paste aduce oua colorate – Poveste europeana

by / Wednesday, 08 April 2015 / Published in Copii mici
Print Friendly

De ce Iepurasul de Paste aduce oua colorate

Poveste europena

regeA fost odata un rege puternic. Acest rege avea un magician foarte bun la curtea lui.

Intr-o zi, magicianul a daruit regelui o gaina, care facea oua foarte frumoase. Regelui ii placeau ouale, dar lacomia lui l-a facut sa isi doreasca si mai mult. A spus magicianului ca, el si-ar dori ca, gaina sa faca oua de aur. Magicianul a ascultat de cuvintele regelui si printr-o vraja a facut ca, gaina sa faca oua de aur.

Regele a fost foarte incantat de gaina, care facea oua de aur. In scurt timp el a devenit foarte bogat si toti ceilalti regi il invidiau pentru bogatia lui.

magicianEl tinea gaina intr-o colivie de aur, langa patul lui. Mereu ii era frica, sa nu vina cineva sa ii fure gaina, asa ca, de fiecare data, cand venea cineva in vizita, il ruga pe magician sa ascunda gaina adevarata undeva si sa o inlocuiasca cu o gaina obisnuita in colivie.

Intr-o zi, intr-adevar a aparut cineva, care a furat colivia si a fugit cu gaina departe. Regele a ramas calm, stia ca gaina adevarata, care facea oua de aur, era in siguranta.

A trimis dupa magician, sa vina cu gaina in camera lui. Dar a doua zi, cand regele s-a trezit, in colivie a gasit un iepure alb, in loc de gaina facatoare de oua de aur.iepuras_alb_de_paste

“Ce-i asta?!”, urla regele speriat. “Cum a putut sa intre acest mic iepuras in colivie?” Regele a deschis usa coliviei si i-a zis valetului sa il duca pe iepuras inapoi in padure, acolo, unde ii era locul. Apoi l-a chemat pe magician si l-a intrebat:

“Unde este gaina mea magica? Ti-am spus sa mi-o aduci inapoi!”.

“Ti-am adus-o inapoi. Era in colivie. Dar nu am avut timp sa fac vraja potrivita si sa o schimb inapoi in gaina.” – i-a raspuns magicianul.

Degeaba au cautat pe urma in toata padurea, nu au mai gasit iepurasul mic si alb, care a scapat din colovia regelui.

In schimb, de atunci, odata pe an, copii gasesc oua colorate, ascunse in tot regatul. Si de fiecare data, cineva gaseste ceva foarte valoros: un ou auriu, care este cel mai frumos, dintre toate ouale colorate.

 

plansa_de_colorar_iepuras_paste_01                                            plansa_de_colorat_iepuras_paste_02

 

TOP