Tigrisor.ro

www.tigrisor.ro
contact@tigrisor.ro
Twitter
Facebook

Lucruri interesante despre Carnaval

by / Tuesday, 28 February 2017 / Published in recomandari
Print Friendly

Ce este un carnaval?

De cate ori auzim cuvantul Carnaval, ne gandim la Rio de Janeiro si la multimea de oameni care danseaza pe strazile orasului. Dar gandurile ne pot calauzi si in Venetia, unde oamenii sunt mascati cu mastile specifice venetiene. Dar oare de unde vine aceasta sarbatoare?

Carnavalul este o sarbatoare festiva catolica, care are loc inainte cu o zi de Postul Mare. De obicei oamenii se mascheaza, ies pe strazi, mananca si se distreaza. In mod traditional odata cu inceperea Postului de Paste oamenii se abtin de la consumul alimentelor de origine animalica si de la grasimi si nu dau nici o petrecere in aceasta perioada. Cand se apropia perioada Postului, alimentele grase si bauturile trebuiau aruncate. Pentru a nu arunca multa mancare si bautura, oamenii s-au adunat si au dat o petrecere pentru intreaga comunitate, ca o ultima petrecere inainte de Post. Acest obicei este considerat ca sta la originea Carnavalului.

Unele din traditiile cele mai cunoscute, cum ar fi paradele de pe strada si purtarea mastilor au fost inregistrate pentru prima data in Italia medieval. Carnavalul de la Venetia a fost pentru o lunga perioada de timp cel mai cunoscut carnaval.

Aceste obiceiuri inainte de Postul de Pastedin Italia au inceput sa se raspandeasca in Spania, Franta si Portugalia. Din Franta s-a dus mai departe in America de Nord, iar din Spania si Portugalia au ajuns pana in Caraibe si in America Latina.

carnaval_venetiaNu se stie exact de unde provine cuvantul “Carnaval”, dar unii sustin, ca originile cuvantului ar proveni de la expresia latina “carne vale”, ceea ce inseamna “adio carne” si inseamna ca in ultima zi inainte de Postul Mare oamenii “isi iau ramas bun” de la carne pentru o perioada.

Unele dintre cele mai cunoscute festivaluri de carnaval din lume sunt:

 

Carnavalul de la Venetia

In fiecare an in luna Februarie are loc Carnavalul de la Venetia. In timpul Carnavalului un aer misterios inconjoara orasul si ca sa intelegi cu adevarat aceasta parte misterioasa a Carnavalului, trebuie sa fii acolo sa o simti cu adevarat. Piata San Marco ofera o priveliste de neuitat in aceasta perioada.

Carnavalul din Trinidad si Tobago

Este al doilea cel mai mare carnaval din lume, dupa Carnavalul de la Rio de Janeiro. Festivalul incepe cu doua zile inainte de Miercurea Cenusii si modelul este unul amestecat din mai multe orase din lume, inclusiv Carnavalul Notting Hill de la Londra.

Carnavalul de la Quebec

Carnavalul de la Quebec are loc tot in luna februarie, dar spre deosebire de celelalte locuri ofera o atmosfera deosebita de iarna cu curse de sanii trase de caini, concurs de sculptura in zapada si patinaj pe gheata. In Palatul de Gheata are loc chiar si o parada de noapte.

carnaval_rioCarnavalul de la Rio de Janeiro

Samba ii pune in miscare pe tot timpul anului pe brazilieni, dar in timpul Carnavalului totul atinge un nivel superior. Strazile sunt pline, muzica canta tare, iar oamenii danseaza si se bucura din plin de petrecere. Oficial petrecerea incepe in ziua de Vineri inainte de Miercurea Cenusii.

Mardi Gras

In cultura moderna a New Orleans-ului carnavalul mondial reflecta totul dintr-o priveliste de nativ American amestecata cu o influenta din Asia de Est. Nu vei reusi sa te deplasezi prea departe dupa ce vei manca din Tortul Regelui. Pana la urma si numele spune ca este o zi de „marti grasa“.

TOP