Tigrisor.ro

www.tigrisor.ro
contact@tigrisor.ro
Twitter
Facebook

Obiceiuri din jurul lumii la mic dejun

by / Tuesday, 08 March 2016 / Published in alimentatie
Print Friendly

Micul dejun este considerata cea mai importanta masa a zilei, mentinandu-ne sanatosi si in forma.

Alimentele pentru micul dejun variaza foarte mult de la un loc la altul. De exemplu, in tarile europene, cum ar fi Spania, Franta si Italia, prima masa a zilei este o bucata de paine sau produse de patiserie, insotite de o cafea. In Coreea, in schimb micul dejun este un eveniment, unde se aduna pe masa multe feluri de mancare si seamana cu cina.

Ingredientele fac mancarurile sa fie “specifice” tarilor respective.

In continuare vom prezenta niste meniuri clasice de mic dejun din jurul lumii.

Africa de Sud

Cereale sau terci, care sunt adesea facute din porumb fac parte din micul dejun servit in aceasta parte a lumii.

mic_dejun_africa_de_sud
Anglia

Micul dejun tipic Angliei include o varietate mare de mancaruri: oua, carnati, sunca, fasole, ciuperci si rosii.

mic_dejun_englezesc
Australia

Oamenilor din Australia le plac mult mancarurile vegetale si la mic dejun mananca foarte multe fructe. Totusi, uneori se mai rasfata cu cate un mic dejun englezesc complet.

mic_dejun_australian
Brazilia

In Brazilia la mic dejun cafeaua tare si lapte se consuma la mic dejun, langa o farfurie de sunca, branza si paine.

 

mic_dejun_brazilian
China

In China micul dejun traditional variaza in functie de regiune, dar combinatia specifica de aluat prajit sub forma de bastonase, numite “tu Tiao” si laptele de soia cald este consumat cu drag de milioane de oameni.

“Dim sum” si supele calde iar sunt foarte populare in China la mic dejun.

mic_dejun_chinezesc_
Columbia

La mic dejun in Columbia se serveste un tort de porumb dens, usor dulce, care este servit pur si simplu cu unt sau este acoperit cu oua, carne sau dulceata. Aceasta gustare se numeste “arepa”.

mic_dejun_columbian
Coreea

Un mic dejun coreean seamana mai mult cu o cina, decat cu prima gustare din zi. Se serveste la masa orez, supa, kimchi (care este mereu prezent), uneori peste sau carne de vita. Se mai pot servi resturile de la cina din seara precedenta.

mic_dejun_coreean
Cuba

Micul dejun tipic cubanez este “tostada”, adica paine prajita unsa cu unt. Este servita alaturi de “cafe con leche”, chiar se inmoaie painea in cafea.

mic_dejun_cubanez
Franta

Un mic dejun traditional in Franta consta in cafea si croissant sau o bagheta. La fel ca si cubanezii, francezii baga si ei painea lor in cafea.

mic_dejun_francez
 

Germania

In Germania oamenii consuma la mic dejun diferite sortimente de paine proaspata, mezeluri, branzeturi locale, unt si gem.

mic_dejun_german
India

Micul dejun in India variaza in functie de regiune, dar adesea se gaseste pe mese o tava, care contine sosuri, paine si orez.

mic_dejun_indian
Italia

Multi italieni isi incep ziua cu un capuccino si o briosa umpluta cu gem sau cu ciocolata.

 mic_dejun_italian
Jamaica

Ackee, un tip de fruct, care arata ca omleta cand este gatita, este un aliment preferat la mic dejun. Aceasta poate fi insotita de peste sarat si fructe proaspete.

 mic_dejun_jamaican
Japonia

Un mic dejun in Japonia include supa miso, orez alb aburit, legume murate si proteine, cum ar fi peste si omleta japoneza.

mic_dejun_japonez
Mexic

Prima masa a mexicanilor este foarte consistenta, contine tot feluri de mancaruri. Chiflele dulci si cafeaua sunt optiunile mai usoare pentru ei.

mic_dejun_mexican
 

Rusia

Turtele uriase facute in tava sunt specifice Rusiei pentru micul dejun. Turtele pot fi umplute cu branza sau pot fi facute din chefir.

mic_dejun_rusesc
Spania

In Spania la mic dejun este foarte populara painea prajita cu rosii taiate peste ea. Multe restaurante ofera aceasta varietate la mic dejun.

mic_dejun_spaniol
Statele Unite ale Americii

Micul dejun variaza foarte mult de la un loc la altul. Micul dejun este consistent si in general contine oua, cartofi, sunca si carnati. Se mai consuma la mic dejun si clatitele specifice americanilor, asa numitele “Pancake-uri” cu sirop de artar si afine.

mic_dejun_american
Suedia

Un mic dejun tipic este un sandwich deschis si acoperit cu felii de pesti, cascaval, maioneza si legume, precum castraveti si rosii.

mic_dejun_suedez
Turcia

Micul dejun traditional consta in paine, branza, unt, masline, oua, rosii, castraveti, gem, miere si kaymak. Mai pot fi incluse in meniu carnatii turcesti picanti si ceaiul turcesc.

mic_dejun_turcesc
TOP