Tigrisor.ro

www.tigrisor.ro
contact@tigrisor.ro
Twitter
Facebook

Poveste cu Iepurasul de pe Insula Pastelui

by / Thursday, 28 April 2016 / Published in Copii mici, Uncategorized
Print Friendly

p1_iepure_in_cutieCu multi ani in urma in largul marii a pornit un vapor. Pe bordul vaporului se afla un iepuras micut, cu urechile lungi. Cand se juca in gradina, a fost capturat si condamnat sa stea inchis intr-o cutie, pe barca.

Intr-o noapte, iepurasul nostru a simtit cum doua manute mici l-au apucat de urechi, l-au scos si l-au asezat intr-un cos. Pentru prima data de cand a fost capturat a simtit aerul proaspat si se simtea liber si pregatit pentru noi aventuri.

Copilasul care l-a salvat s-a bucurat de prezenta lui si au gasit multe aventuri si distractii impreuna. Dar la fel ca atunci, cand vara se transforma brusc in toamna si povestea lor s-a schimbat.

Era noapte, cand cei doi au simtit ca barca se misca mai tare, ca alta data. Trasnete furioase s-au auzit peste tot, valuri mari, ca niste monstri au inconjurat barca si apoi au aruncat-o ca pe o minge usoara. In timp ce barca incerca sa ramana la suprafata, iepurasul a picat in marea furtunoasa si langa el a picat si cosul, in care petrecea mult timp pe barca, de cand a fost salvat.

p2_doi_delfiniCand furtuna s-a calmat si apa s-a retras, aceasta aventura a devenit prea umeda pentru un iepuras si incepea sa fie din ce in ce mai trist. Dintr-o data au aparut langa el doi delfini prietenosi. Delfinii l-au ajutat pe iepuras sa ajunga pe tarm, tragand cosul dupa ei pana la malul unei insule.

Iepurasul a ajuns pe Insula Pastelui! Oaza verde se arata perfecta pentru un iepuras asa aventuros. Insula era plina de viata, de iubire si de magie. Dimineata, in loc de roua, bomboane gustoase picau de pe frunze, in pastaile de fasole in loc de boabe de fasole, drajeuri mici de ciocolata cresteau. Iar din copaci in loc de banane, fructe de ciocolata atarnau.

Pe Insula Pastelui traiau si tot feluri de animale ciudate, iar in jur era un recif de corali.

p3_copac_paste_ouaMandria insulei erau totusi pomii de popcorn. Odata pe an, cand prima luna plina apare pe cer, pomii de popcorn dau fructele lor. Iar fructele pomilor nu sunt altceva, decat oua colorate. Oua rosii, galbene, verzi, roz, mov portocalii si albastre. Culorile curcubeului acopera pomii, iar iepurasul era foarte, foarte fericit pe aceasta insula.

Intr-o noapte de primavara, in iarba moale canta un mic crab un cantecel frumos. Iepurasul dintr-o data s-a intristat. Si-a adus aminte de bucuria si dragostea, pe care copilasul cu manutele lui mici i-au adus in viata. Si-a adus aminte, cum se renaste pamantul de fiecare data primavara si cum se bucura copii cand natura se trezeste la viata.

A doua zi dimineata, cand s-a trezit, avea deja un plan si a inceput o noua aventura. El s-a gandit, ca ar vrea sa imparta cu toti copiii din lume recolta gustoasa de pe Insula Pastelui. Pentru a reusi sa duca la bun sfarsit planul, toti prietenii lui de pe insula l-au ajutat, fie ca erau cu blana, fie ca erau cu pene, sau traiau sub apa, in jurul insulei.

p4_cos_dulciuri_iepureIntr-o saptama a pornit cea mai mare flota, care s-a vazut vreodata pe mare de la Insula, plina cu dulciuri, iar Iepurasul era capitanul.

Asa se bucura de dulciurile gustoase in fiecare an de Paste copii din intreaga lume. Si cand tu savurezi aceste dulciuri, iepurasul este foarte fericit si se pregateste deja pentru noul an, sa nu ramana nici un copil fara cadourile lui.

 

 

TOP