Tigrisor.ro

www.tigrisor.ro
contact@tigrisor.ro
Twitter
Facebook

Topul fructelor si legumelor cu cele mai multe pesticide

by / Wednesday, 26 August 2015 / Published in bio
Print Friendly

Alegerile nutritionale pe care le faceti pentru copiii dumneavoastra sunt esentiale, stabilind scena pentru o viata sanatoasa si obiceiuri sanatoase pentru anii, care vor veni. Daca v-ati intrebat pana acum despre beneficiile alimentelor ecologice, sigur v-a interesat, daca merita cheltuiala in plus, mai ales, daca aveti un buget mai restrans in casa.

Academia Americana de Pediatrie a cantarit recent in tema alimentelor ecologice, ce este cel mai important in alimentatia copiilor. Din aceste discutii a rezultat faptul, ca un copil trebuie sa aiba o alimentatie echilibrata si ar trebui sa consume o varietate de fructe, legume, carne slaba, cereale integrale si produse lactate cu un continut scazut de grasimi, indiferent, daca acestea sunt conventional crescute sau cultivate ecologic.

Nivelul de pesticide si de bacterii rezistente la medicamente este mic in alimentele organice, sustin unii medici. Acest lucru este important in alimentatia unui copil, deoarece copii mici sunt mai vulnerabili la produsele chimice. Din pacate nu exista dovezi stiintifice, care sa demonstreze, daca diferenta intre alimente va afecta sau nu viata unei persoane pe parcursul vietii.

Alimentele organice sau neorganice contin aceleasi vitamine, minerale, antioxidanti, proteine, lipide si alte elemente nutritive, care sunt importante pentru copii. Nu trebuie niciodata sa renuntati la un echilibru in alimentatie, din cauza bugetului. Adica nu trebuie sa cumparati un produs organic foarte scump si sa renuntati la celelalte alimente la fel de importante pentru sanatate sau o buna dezvoltare, in cazul copiilor.

Pentru un copil este mult mai bine, daca mananca cinci feluri de produse conventionale (de exemplu fructe, cereale, carne slaba, legume si lactate) decat sa manance doar legume organice intr-o zi, fara a consuma alte alimente.

In acest fel familiile pot fi selectivi in alegerea alimentelor organice si sa se extinda atat, cat le permite bugetul.

Exista un Ghid, care contine o lista cu diferite produse alimentare. Aceasta lista incepe cu alimentul, care retine cele mai multe pesticide si se termina cu alimentul cu nivelul cel mai scazut de pesticide. Nivelul pesticidelor difera in fiecare aliment. Din aceasta cauza, ar fi bine sa cumparati de exemplu mere ecologice sau telina ecologica, care sunt printre cele mai incarcate culturi cu pesticide. Ceapa, porumbul sau ananasul au un continut relative scazut de pesticide, chiar daca sunt crescute conventional.

Potrivit acestui ghid, laptele organic nu este mai sanatos decat laptele conventional, dar parintii trebuie sa se asigure, ca laptele achizitionat este pasteurizat.

 

1. Mere 2. Piersici 3. Nectarine 4. Capsuni 5. Struguri
mere piersici nectarine capsuni struguri
6. Telina 7. Spanac 8. Ardei grasi 9. Castraveti 10. Rosii Cherry
telina spanac ardei_grasi castraveti rosii_cherry
11. Mazare import 12. Cartofi  13. Ardei iuti  14. Coacaze 15. Salata verde
mazare_import cartofi ardei_iuti coacaze salata_verde
16. Varza chinezeasca 17. Cirese 18. Prune 19. Pere 20. Fasole verde
varza_chinezeasca cirese prune pere fasole_verde
21. Zmeura 22. Dovleac 23. Mandarine 24. Afine import 25. Morcovi
zmeura dovleac mandarine afine_import morcovi
26. Dovlecei 27. Broccoli 28. Mazare verde 29. Ceapa verde 30. Banane
dovlecei broccoli mazare_verde ceapa_verde banane
31. Portocale 32. Rosii 33. Pepene rosu  34. Pepene alb 35. Ciuperci
portocale rosii pepene_rosu pepene_alb ciuperci
 36. Cartofi dulci  37. Conopida  38. Pepene galben  39. Grapefruit  40. Vinete
 cartofi_dulci  conopida  pepene_galben  grapefruit  vinete
 41. Kiwi  42. Papaya  43. Mango  44. Sparanghel  45. Ceapa
kiwi papaya mango sparanghel ceapa
46. Mazare congelata 47. Varza 48. Ananas 49. Porumb 50. Avocado
mazare_congelata varza ananas porumb avocado

Analiza EWG (Environmental Working Group) privind datele de pesticide in cele mai populare alimente (fructe si legume).

La doua alimente (afine si mazare), dupa cum vedeti difera rezultatele, in functie, daca au fost crescute intern sau au fost importate.

Primul aliment introdus contine cele mai multe pesticide si continutul pesticidelor scade pe parcurs, ultimul aliment continand cele mai putine pesticide.

Domeniul alimentatiei ecologice este in continuu sub dezvoltare, cercetare si deschis catre noi perspective si informatii, astfel incat in viitor sa puteti face cele mai bune alegeri pentru toata familia.

TOP