Topul fructelor si legumelor cu cele mai multe pesticide

Alegerile nutritionale pe care le faceti pentru copiii dumneavoastra sunt esentiale, stabilind scena pentru o viata sanatoasa si obiceiuri sanatoase pentru anii, care vor veni. Daca v-ati intrebat pana acum despre beneficiile alimentelor ecologice, sigur v-a interesat, daca merita cheltuiala in plus, mai ales, daca aveti un buget mai restrans in casa.

Academia Americana de Pediatrie a cantarit recent in tema alimentelor ecologice, ce este cel mai important in alimentatia copiilor. Din aceste discutii a rezultat faptul, ca un copil trebuie sa aiba o alimentatie echilibrata si ar trebui sa consume o varietate de fructe, legume, carne slaba, cereale integrale si produse lactate cu un continut scazut de grasimi, indiferent, daca acestea sunt conventional crescute sau cultivate ecologic.

Nivelul de pesticide si de bacterii rezistente la medicamente este mic in alimentele organice, sustin unii medici. Acest lucru este important in alimentatia unui copil, deoarece copii mici sunt mai vulnerabili la produsele chimice. Din pacate nu exista dovezi stiintifice, care sa demonstreze, daca diferenta intre alimente va afecta sau nu viata unei persoane pe parcursul vietii.

Alimentele organice sau neorganice contin aceleasi vitamine, minerale, antioxidanti, proteine, lipide si alte elemente nutritive, care sunt importante pentru copii. Nu trebuie niciodata sa renuntati la un echilibru in alimentatie, din cauza bugetului. Adica nu trebuie sa cumparati un produs organic foarte scump si sa renuntati la celelalte alimente la fel de importante pentru sanatate sau o buna dezvoltare, in cazul copiilor.

Pentru un copil este mult mai bine, daca mananca cinci feluri de produse conventionale (de exemplu fructe, cereale, carne slaba, legume si lactate) decat sa manance doar legume organice intr-o zi, fara a consuma alte alimente.

In acest fel familiile pot fi selectivi in alegerea alimentelor organice si sa se extinda atat, cat le permite bugetul.

Exista un Ghid, care contine o lista cu diferite produse alimentare. Aceasta lista incepe cu alimentul, care retine cele mai multe pesticide si se termina cu alimentul cu nivelul cel mai scazut de pesticide. Nivelul pesticidelor difera in fiecare aliment. Din aceasta cauza, ar fi bine sa cumparati de exemplu mere ecologice sau telina ecologica, care sunt printre cele mai incarcate culturi cu pesticide. Ceapa, porumbul sau ananasul au un continut relative scazut de pesticide, chiar daca sunt crescute conventional.

Potrivit acestui ghid, laptele organic nu este mai sanatos decat laptele conventional, dar parintii trebuie sa se asigure, ca laptele achizitionat este pasteurizat.

 

1. Mere 2. Piersici 3. Nectarine 4. Capsuni 5. Struguri
mere piersici nectarine capsuni struguri
6. Telina 7. Spanac 8. Ardei grasi 9. Castraveti 10. Rosii Cherry
telina spanac ardei_grasi castraveti rosii_cherry
11. Mazare import 12. Cartofi  13. Ardei iuti  14. Coacaze 15. Salata verde
mazare_import cartofi ardei_iuti coacaze salata_verde
16. Varza chinezeasca 17. Cirese 18. Prune 19. Pere 20. Fasole verde
varza_chinezeasca cirese prune pere fasole_verde
21. Zmeura 22. Dovleac 23. Mandarine 24. Afine import 25. Morcovi
zmeura dovleac mandarine afine_import morcovi
26. Dovlecei 27. Broccoli 28. Mazare verde 29. Ceapa verde 30. Banane
dovlecei broccoli mazare_verde ceapa_verde banane
31. Portocale 32. Rosii 33. Pepene rosu  34. Pepene alb 35. Ciuperci
portocale rosii pepene_rosu pepene_alb ciuperci
 36. Cartofi dulci  37. Conopida  38. Pepene galben  39. Grapefruit  40. Vinete
 cartofi_dulci  conopida  pepene_galben  grapefruit  vinete
 41. Kiwi  42. Papaya  43. Mango  44. Sparanghel  45. Ceapa
kiwi papaya mango sparanghel ceapa
46. Mazare congelata 47. Varza 48. Ananas 49. Porumb 50. Avocado
mazare_congelata varza ananas porumb avocado

Analiza EWG (Environmental Working Group) privind datele de pesticide in cele mai populare alimente (fructe si legume).

La doua alimente (afine si mazare), dupa cum vedeti difera rezultatele, in functie, daca au fost crescute intern sau au fost importate.

Primul aliment introdus contine cele mai multe pesticide si continutul pesticidelor scade pe parcurs, ultimul aliment continand cele mai putine pesticide.

Domeniul alimentatiei ecologice este in continuu sub dezvoltare, cercetare si deschis catre noi perspective si informatii, astfel incat in viitor sa puteti face cele mai bune alegeri pentru toata familia.

Retete bio pentru copii: Sparanghel cu sos de smantana si sparanghel

A sosit vara! In zilele calduroase de vara nu ne dorim altceva, decat ceva racoritor. Este bine venita si o mancare racoroasa inainte de inghetata. Ce ziceti de sparanghel? Cu toate ca este o leguma de primavara, multi consuma sparanghel cu placere in orice anotimp. 🙂

In trecut a fost cultivat de catre egipteni, greci si romani. Aroma ei speciala si gustul ei unic o face sa fie o legume deosebita. Este recomandat sa fie in meniul zilnic din cauza continutului mare de vitamine, cum ar fi vitamina K, acidul folic si

vitamina C.

Iata o reteta usoara, gustoasa si racoroasa pentru zilele calduroase de vara:

Ingrediente pentru 4 persoane:

– 1,5 kg de sparanghel alb

– 1 ceapa

– 150 g smantana crema

– 2 linguri de ulei de masline

– cascaval ras

– sare, piper

sparanghel_cu_sos     Decojim sparanghelul si o fierbem in apa sarata timp de 20 de minute.

     Ceapa se taie in bucati mici si se prajeste un pic cu o lingura de ulei de masline.

     Indepartam partea de jos a sparanghelului fiert (aproximativ un sfert), dupa care partea indepartata se taie      bucati si se piseaza. Amestecam smantana cu sparanghelul pisat, si condimentam cu sare si piper. Adaugam   cealalta lingura de ulei, pana cand se formeaza o crema. Pe urma adaugam ceapa taiata si prajita. Totul se amesteca bine.

Restul de sparanghel se aseaza intr-un vas de copt, se toarna peste ea crema deja formata, iar la sfarsit punem cascaval ras.

Se baga totul la cuptor pentru cateva minute, dupa care se poate servi! Este delicios!

Pofta buna tuturor!

Alimentatia bio pentru bebelusi: moft sau necesitate ?

Nu incape indoiala ca produsele bio sunt unele dintre cele mai sanatoase alimente de pe piata, fiind lipsite de aditivi nocivi, substante toxice si alte procesari industriale care le distrug continutul sau compozitia naturala si, odata cu ea, sanatatea copiilor. Chiar si asa, exista opinii pro si contra printre specialisti, mai ales in ceea ce priveste ingrijirea bebelusilor.

Daca ar avea posibilitati financiare, majoritatea parintilor ar trece bebelusul pe bio sau organic in tot ceea ce priveste ingrijirea lui – produse cosmetice, hainute si mancare. Lipsa aditivilor alimentari si fabricarea atenta a produselor scoase pe piata a captat atentia tuturor parintilor, care vor intotdeauna tot ce este mai bun pentru copilul lor.

Specialistii sunt de parere ca multi parinti nu inteleg exact utilitatea sau rolul acestor produse si ca doar adera la un trend celebru in ziua de azi, acela de a deveni bio.

Exista mai multe dezbateri la ora actuala in lume care reclama faptul ca alimentele bio destinate bebelusilor nu au un continut nutritional mai bun in comparatie cu cele facute conventional. De altfel, ei asigura parintii ca daca hranesc bebelusul cu alimente normale nu vor exista diferente nutritive semnificative fata de cei care sunt hraniti bio.

 

eexemplu: biscuiti bio

Administrare: după 8 luni

Informatii importante: fara ou, fara adaos de sare, fără adaos de zahăr, conţine gluten, fără arome artificiale, coloranţi şi conservanţi.

Ingrediente: făină spelta, melasă de orez, praf de unt, full-crema de lapte, vitamina B1.

Pregătirea: degustare uşoare şi uşor de digerat, Holle Organic Baby Alac-Biscuit este perfect pentru copil, fie ca o gustare pentru cozilor şi ronţăind, ajutând la tren maxilarului si a muschilor de mestecat.

Producator: Holle, Germania

Crema cu oxid de zinc pentru bebelusi

Produsa cu grija pentru a oferi calmarea eficienta a disconfortului cauzat de dermatita de scutec, pielea iritata sau alte iritatii minore. Trifoiul rosu, o planta foarte draguta si un antiinflamator natural, a fost folosit de secole pentru diverse probleme ale pielii. Extracte botanice de trifoi rosu au fost combinate cu oxidul de zinc, ceara de albine si uleiuri vegetale hidratante pentru a va oferi o crema naturala blanda care ajuta cu adevarat la protejarea pielii bebelusului si sustine vindecarea cand este nevoie. Fara parfum pentru a reduce riscul de iritatii. Ingrediente: oxid de zinc (12%), apa, glicina de soia (ulei de boabe de soia), alcool cetil (emulsifiant natural), ceara de albine, olet de gliceril, glicerina, ulei de ricin, extract de trifoi rosu, polisorbat 20, extract de trandafir, extract de dafin, guma de xanatan, levantica, , clorofenesin, fenoxietanol Cantitate: 113 gr.

 

Aceasta crema matasoasa se absoarbe usor, compozitia speciala de plante medicinale calmeaza si regenereaza iritatia pielii provocata de folosirea scutecelor. Calmeaza senzatia de discomfort si ajuta la disparitia rosetii.

Este eficient si in tratarea mamelonului infectat de afta. Compozitie: radacina de struguri, Myrrha, coada soricelului, galbenele, ceara de albine, ulei de masline    Cantitate: 30 ML

 

Acest produs se poate cumpara online de la EcoKids sau din farmacii.