Retete bio pentru copii: Sparanghel cu sos de smantana si sparanghel

Print Friendly, PDF & Email

A sosit vara! In zilele calduroase de vara nu ne dorim altceva, decat ceva racoritor. Este bine venita si o mancare racoroasa inainte de inghetata. Ce ziceti de sparanghel? Cu toate ca este o leguma de primavara, multi consuma sparanghel cu placere in orice anotimp. 🙂

In trecut a fost cultivat de catre egipteni, greci si romani. Aroma ei speciala si gustul ei unic o face sa fie o legume deosebita. Este recomandat sa fie in meniul zilnic din cauza continutului mare de vitamine, cum ar fi vitamina K, acidul folic si

vitamina C.

Iata o reteta usoara, gustoasa si racoroasa pentru zilele calduroase de vara:

Ingrediente pentru 4 persoane:

– 1,5 kg de sparanghel alb

– 1 ceapa

– 150 g smantana crema

– 2 linguri de ulei de masline

– cascaval ras

– sare, piper

sparanghel_cu_sos     Decojim sparanghelul si o fierbem in apa sarata timp de 20 de minute.

     Ceapa se taie in bucati mici si se prajeste un pic cu o lingura de ulei de masline.

     Indepartam partea de jos a sparanghelului fiert (aproximativ un sfert), dupa care partea indepartata se taie      bucati si se piseaza. Amestecam smantana cu sparanghelul pisat, si condimentam cu sare si piper. Adaugam   cealalta lingura de ulei, pana cand se formeaza o crema. Pe urma adaugam ceapa taiata si prajita. Totul se amesteca bine.

Restul de sparanghel se aseaza intr-un vas de copt, se toarna peste ea crema deja formata, iar la sfarsit punem cascaval ras.

Se baga totul la cuptor pentru cateva minute, dupa care se poate servi! Este delicios!

Pofta buna tuturor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *