Cele mai bune app-uri educative pentru copii

Print Friendly, PDF & Email

Copiii isi petrec mult timp in fata calculatoarelor, telefoanelor, tabletelor sau altor dispozitive electronice. Poate fi dificil sa iti dai seama ce aplicatii merita sa fie descarcate sau cumparate, sa nu mai vorbim de siguranta aplicatiilor.

*Nota: acest articol nu este sponsorizat de nici una din companiile enumerate mai jos

Institutul Good Housekeeping a testat mai multe aplicatii de pe piata si a incercat sa faca o lista cu cele mai sigure si mai bune aplicatii pentru copii. Indiferent daca copilul este prescolar, scolar sau chiar elev la liceu, exista aplicatii distractive si educative pentru orice varsta si unele dintre ele sunt gratuite. Iata o lista cu cele mai bune aplicatii educative pentru copii din 2019.

ABCmouse.comAcademia online pentru copii

Varsta: 2- 8 ani, 1 luna este gratuit, dupa care costa 10 $/luna abonamentul, este disponibil pentru iOS, Android sau Amazon App Store

Este considerata cea mai buna aplicatie generala pentru copii. ABCmouse.com este disponibil atat ca aplicatie, cat si ca website. Videoclipurile sunt distractive, testele si activitatile se bazeaza pe povesti, exista chiar o harta virtuala care contine calea parcursa de copil, pentru a-i mentine pe copii implicati tot timpul si sa nu se plictiseasca.

Epic!Libraria digitala pentru copii pana in 12 ani

Varsta: 2-12 ani, 1 luna gratuit, dupa care costa 8$/luna abonamentul, este disponibil pentru iOS sau Android

Este o aplicatie destinata copiilor, avand o biblioteca de carti electronice care contine peste 35 000 de carti pentru copii. Cartile sunt potrivite pentru copiii care acum invata sa citeasca. Aceasta aplicatie este potrivita pentru familiile care calataoresc mult, se poate lua oriunde si bagajele nu vor fi incarcate cu carti. Daca in familie sunt mai multi copii cu varste diferite, aceasta aplicatie iar se potriveste de minune. Cartile din aplicatia Epic! sunt in limba engleza.

Hungry Caterpillar Play SchoolAplicatie pentru prescolari

Varsta: 1-5 ani, download gratuit, dupa care costa 6 $/luna sau 50$/an abonamentul, este disponibil pentru iOS, Android sau Amazon App Store

Este considerata cea mai buna aplicatie generala pentru prescolari. Este perfecta pentru a ajuta copiii sa invete abilitatile de care au nevoie pentru a incepe scoala. Aplicatia are cinci domenii principale de invatare, domeniile includ diferite jocuri cu forme, culori, cu alfabetul, cu numere, lecturi din carti sau arta si puzzle-uri. Designul aplicatiei este facut in 3D, imaginile sunt foarte realiste si frumoase.

Quick Math Jr. AppMatematica pentru copii intre 4-8 ani

Varsta: 4-8 ani, se poate descarca gratuit, este disponibil pentru iOS

Este considerata cea mai buna aplicatie pentru copii din scolile elementare.

Uneori matematica este plictisitoare pentru copii, dar aceasta aplicatie transforma numerele in ceva mai creativ si interactiv. Quick Math Jr. este o aplicatie cu 12 jocuri matematice, toate sunt diferite si prezinta concepte fundamentale de matematica. Are grafica unica si caractere care pot fi construite pentru a-i mentine pe copii implicati si toate raspunsurile sunt scrise sau desenate pe ecran, astfel incat copiii sa poata exersa si scrierea de mana.

Duolingo Limbi straine

Varsta: 10+ ani, este gratuit, optional poti adauga diverse imbunatatiri pentru 6,99 $/luna, este disponibil pentru iOS sau Android

Este considerata cea mai buna aplicatie pentru copiii din liceu. Mascota aplicatiei- Bufnita Duolingo a aparut in ultima vreme pe toate retelele de socializare ca meme, asa ca este posibil ca liceul pe care il frecventeaza copilul tau sa stie deja de aceasta aplicatie. Copiii pot invata prin intermediul audio identificarea cuvintelor si fac si exercitii orale pentru aproximatov 30 de limbi . Si parintii pot folosi aceasta aplicatie!

Toca Hair Salon 3Joc creativ pentru copii 3-7 ani

Varsta: 3-7 ani, costa 4 $, este disponibil pentru iOS, Android sau pentru Amazon App Store

Este considerata cea mai buna aplicatie de moda pentru copiii carora le place sa se imbrace sau sa faca diferite combinatii intre haine, coafura, etc. Copiii pot folosi acum aceasta aplicatie pentru a-si exprima creativitatea, pot croi haine dupa gusturile lor, sa isi faca parul cum isi doresc, sunt liberi sa experimenteze tot in domeniul modei.

Lightbot: Code Hour Invata sa codezi

Varsta: 8+ ani, este gratuit, este disponibil pentru iOS sau Android

Este considerata cea mai buna aplicatie de codare pentru incepatori in randul copiilor. Aplicatia introduce copiii de toate varstele la conceptele de baza ale codarii si logica pe care programatorii o folosesc pentru a scrie un cod – toate astea fara a fi nevoie sa efectueze codul. Code Hour este o aplicatie excelenta de a-i introduce pe copii in lumea codificarii si programarii pe calculator, fara a se simti depasiti de situatie.

Starfall ABCsInvata alfabetul

Varsta: 2-5 ani, este gratuit, optiune de actualizare pentru 35 $/an, este disponibil pentru iOS sau Android

Se afla printre cele mai bune aplicatii de a invata alfabetul. Aceasta aplicatie ofera copiilor o introducere distractiva si animata in invatarea literelor, vocalelor si cuvintelor. De asemenea, include alfabetul prin semne pentru cei care nu aud. Daca faci o actualizare la versiunea platita, vei obtine cateva avantaje suplimentare, cum ar fi lectii de matematica si abilitati sociale, dar si versiunea gratuita este suficienta pentru a introduce copiii in lumea alfabetului.

Swift PlaygroundsIntroducere in limbajul de codare

Varsta: 9+ani, este gratuit, este disponibil pentru iOS

Aceasta este o aplicatie destinata copiilor mai mari (sau chiar si adultilor), creata de Apple pentru a introduce copiii in limbajul de codare pe care il folosesc dezvoltatorii de aplicatii de pe tot globul. In aplicatie copiii pot invata elementele de baza ale limbajului de codare prin intermediul unor puzzle-uri, lectii directionate si imagini vizuale dinamice. Aplicatia functioneaza cel mai bine pe iPad.

Brainpop Jr. Movie of the week

Varsta: 6-9 ani, abonamentul este gratuit, optional se pot adauga actualizari pentru 6,99 $/luna , este disponibil pentru iOS, Android sau Amazon App Store

De 20 de ani Brainpop ofera copiilor din intreaga lume videoclipuri educationale profunde, dar care se pot intelege usor. Are o gama larga de subiecte de la arta si muzica pana la alergii alimentare. Aceasta aplicatie ofera copiilor mai mici acces la videoclipuri, dar si chestionare atasate, care trebuie completate. Pentru biblioteca completa este nevoie de un abonament lunar, dar versiunea gratuita a aplicatiei ofera mereu filmul saptamanii, plus videoclipuri gratuite despre siguranta internetului si alte subiecte. Brainpop are o versiune si pentru copii mai mari.

Youtube Kids – Youtube pentru copii

Varsta: 2-12 ani, este gratuit, eset disponibil pentru iOS sau Android

Social media este plin de vedete care influenteaza copiii de pe Instagram, Youtube, Facebook sau alte retele de socializare si nu toate sunt sigure pentru copii. Youtube Kids este o aplicatie care filtreaza continutul Youtube si arata numai ce este potrivit pentru copii cu varstele cuprinse intre 2 si 12 ani. Dar parintii in continuare ar trebui sa verifice activitatea copilului pe internet, instalarea aplicatiei nu este o garantie totala pentru siguranta copilului pe internet.

Nick Jr.Programe preferate fara televizor

Varsta: 2-7 ani, este gratuit, doar un anumit continut necesita informatii despre furnizorul de cablu TV, este diponibil pentru iOS, Android sau Amazon App Store

Aplicatia Nick Jr. ofera parintilor sansa de a-i lasa pe copii sa se bucure de programele lor preferate fara televizor, chiar daca se afla in deplasare. Pe langa programele TV aplicatia are si o colectie de jocuri(atat educative, cat si distractive), in care apar personajele preferate din filmele, seriile Nick Junior. Pentru a debloca unele parti ale aplicatiei, va trebui sa introduci informatiile furnizorului de cablu TV. Dar si daca nu faci asta, copilul tau va putea folosi in continuare multe din programele preferate si multe jocuri distractive.

Winky Think Logic PuzzlesJocuri logice pentru copii 3-8 ani

Varsta: 3-8 ani, costa 3 $, este disponibil pentru iOS

Aceasta aplicatie ofera jocuri logice cu forme, culori, puzzle-uri, ceea ce favorizeaza abilitatile de rezolvare a problemelor legate de elementele de baza ale matematicii. Aplicatia are 180 de jocuri cu trei nivele de dificultate, astfel incat copiii pot sa avanseze treptat intr-un joc. Pe masura ce avanseaza in joc, devine mai provocator pentru ei, astfel copiii incep sa aiba o gandire mai analitica.