Sarcina pe saptamani – Saptamana 41 de sarcina

Print Friendly, PDF & Email

Bebelusul la 41 de saptamani

Bebelusul poate cantari acum 3,700 kilograme si are o lungime de 51 centimetri. Asa cum este de asteptat, bebelusul nu va ramane mereu in burta. Din motive de siguranta medicul poate sa te sfatuiasca sa induca nasterea, daca in aceasta saptamana sau saptamana viitoare nu se naste bebelusul. Daca exista suspiciunea ca ar exista ceva probleme cu sarcina, te poate sfatui sa faci acest lucru chiar mai devreme.

Majoritatea medicilor nu lasa sa mearga mai departe o sarcina peste termen mai mult de 2 saptamani. Daca bebelusul inca nu s-a nascut, sarcina poate fi blocata sau bebelusul poate sa se nasca cu risc mare de complicatii.

Viata ta la 41 de saptamani de sarcina

La 41 de saptamani poate este greu sa ramai calma, mai ales daca cei din jur te intreaba mereu de starea ta. Dar poti sa te linistesti, ca sarcina se va termina in curand. Daca nu porneste nasterea in aceasta saptamana, cu siguranta in saptamana care urmeaza medicul va induce nasterea.

Metodele pe care medicul va folosi la inducerea contractiilor vor depinde de starea colului uterin. Daca colul uterin nu a inceput sa se inmoaie, sa se elimine sau sa se deschida, atunci nu este inca pregatit pentru nastere. In acest caz medicul va utiliza fie hormoni, fie alte metode, care ar putea ajuta la pornirea contractiilor. Uneori pof fi utilizate anumite medicamente, cum ar fi oxitocina pentru a porni contractiile. Daca nici una din metodele enumerate mai sus nu functioneaza, sarcina se va termina cu o operatie cezariana.

In tot acest timp trebuie sa supraveghezi miscarile bebelusului si imediat trebuie sa anunti medicul tau daca aceste miscari sunt mai reduse la numar sau daca au incetinit.